Un projecte en el què tots estem implicats d'alguna manera. Perquè quan parlem de l'aula de menjador, parlem d'educació i, quan parlem d'educació englobem a tota una comunitat.

Espai saludable i sostenible.

Compromís amb la Salut personal i el medi ambient.

Eduquem en Salut a través d'una alimentació sana i equilibrada.

Treballem en la millora constant de l'alimentació convencional convertint-la en una més beneficiosa per a un mateix i per al medi ambient.

COM?

 

  • Potenciant el consum de fruita fresca, verdura i proteïna vegetal.
  • Limitant el consum d'aliments fregits i precuinats.
  • Introduïnt productes integrals, rics en nutrients i que ajuden a millorar el trànsit intestinal.
  • Incloent progresivament aliments d'origen ecològic, perquè durant el procés d'elaboració es redueix l'ús de productes químics com pesticides i hormones. A més, conserven totes les seves propietats, no contenen organismes modificats genèticament i són respectuosos amb la vida animal i el medi ambient.

El medi ambient necessita persones compromeses i nosaltres contribuïm en la seva formació.

Els beneficis són recíprocs.

  • Ens decantem per a l'obtenció de productes de proximitat (km0), perquè quan es redueix el trajecte s'està reduïnt l'emissió de gassos contaminants.
  • Practiquem una una correcta gestió  dels residus produïts tant a la cuina com al menjador, reduïnt l'ús de productes no biodegradables, reciclant correctament els residus i reutilitzant d'altres per a noves activitats.

Iniciatives amb fins socials.

  • Amb la compra de productes de proximitat, no només estem reduïnt en contaminació, sino que a més estem donant suport a petits comerciants, a la promoció de productes locals i, en especial, a la comunitat agrícola que tan poc valorada està.
  • Ens proveïm d'aliments de comerç just i colaborem amb entitats compromeses amb la insercció de col·lectius en risc d'exclusió social.

Segur que tú també participes en aquestes pràctiques i, si no, encara hi ets a temps; pots començar ara mateix.

Formem als alumnes, que són el futur, per a què aquests ideals transcendeixin de tal manera que s'acabin convertint en seu propi   estil de vida.